W ogródku dziadunia

Będąc małym dzieckiem, rozkoszowałem się smakami przetworów przygotowanych przez moją babcię. Smak naturalnych i zdrowych warzyw oraz owoców zamknięty szczelnie w słoiczku powodował u mnie rumieniec na twarzy. Smaki dzieciństwa pozostały w mojej pamięci, ale jak tylko chcę do nich wrócić, odwiedzam Ogródek Dziadunia. Serce i miłość włożone w tworzenie wyjątkowych przetworów zabierają mnie w podróż, podczas której znów mogę poczuć się jak małe dziecko, które bez ograniczeń zajada się domowymi specjałami.

Tekst: Piotr Chabzda

Oparte na domowych recepturach przetwory i zaprawy marki Ogródek Dziadunia pozwalają poznać smak tradycyjnych produktów. Efektem tych receptur są warzywa konserwowe, kiszone, wieloskładnikowe sałatki, chrzany, koncentraty, naturalny ocet. Jednak na szczególną uwagę w Ogródku Dziadunia zasługują przede wszystkim cytrynki w oryginalnych zalewach, „Różana mgiełka” oraz „Różana rozkosz”, które powstają z płatków róż, a także syropy na bazie soków tłoczonych z dodatkiem nierafinowanego cukru trzcinowego. Po prostu uczta dla podniebienia.

IMG_3962

Działająca od 25 lat firma przez cały czas istnienia wprowadza nowe smaki do swojej oferty. – Receptury na przetwory, które produkujemy, sporządzała moja mama, wspólnie z moim tatą stworzyli oni markę Ogródek Dziadunia – mówi Katarzyna Surowiec, właścicielka firmy. – Przez wiele lat marka stopniowo budowała swoją pozycję na rynku przetworów tradycyjnych. Dzięki udziałowi w programie „Firmowe ewolucje” złapaliśmy dodatkowego wiatru w skrzydła. Ograniczyliśmy liczbę dostępnych produktów. Unowocześniliśmy layout naszych opakowań, rozpoczęliśmy współpracę z mediami oraz blogerami – tłumaczy Czesław Ślusarczyk, współtwórca firmy. – Dzięki córce udało się tchnąć nowe życie w naszą rodzinną firmę – dodaje.

kwiatowa poezja-4 migdały w miodzie-2

Ogródek Dziadunia to nie tylko wysokiej jakości warzywa i owoce. To przede wszystkim serdeczność, miłość oraz serce towarzyszące pracy nad produktami. – Tworząc nasze produkty, musimy brać pod uwagę, czy oczekiwania naszych klientów zostaną zaspokojone. Podczas targów, festynów staramy się rozmawiać z nimi zarówno o naszych produktach, jak i tym czego jeszcze od nas oczekują – wyjaśnia Katarzyna Surowiec. – W produkcję naszych „ogródkowych” plonów wkładamy całe serce i zapał. Chcę, aby nasza marka przez cały czas istnienia zaskakiwała i wychodziła naprzeciw oczekiwaniom klientów – zapewnia.

cytrynki z czarnym bzem-3 modro kapusta-1

Ogródek Dziadunia to nie tylko przetwory. W swoim portfolio marka posiada jeszcze przepyszne rozgrzewające syropy oraz migdały w miodzie, idealne jako przekąska.

Receptury od serca, z których czerpie Ogródek Dziadunia, przez cały czas są doceniane. Świadczą o tym nagrody i certyfikaty, jakie otrzymują. Dzięki ich dostępności w Internecie tradycyjnymi produktami zachwycać się mogą wszyscy koneserzy pysznych przetworów i wyjątkowych smaków.

DM 2016 logo_300 dpi Doceń polskie TOP PRODUKT Doceń polskie JAKOSC_2016_logo_PRODUKT worldfood-2016-zloty-pl-v2

Zdjęcia: Ogródek Dziadunia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *