Rusza Gault&Millau Tour 2017

150 doskonałych szefów kuchni z każdego regionu, 10 najlepszych firm partnerskich i 5 regionalnych nagród – zaproszenia na „Gault&Millau Tour już w drodze”. Ten coroczny cykl spotkań dla regionalnych szefów kuchni rozpocznie się 12 czerwca 2017 r. w Warszawie. Kolejne wydarzenie będzie miało miejsce 26 czerwca w Poznaniu, a dwa następne we wrześniu – w Sopocie i Krakowie.

Gault&Millau Tours to spotkania organizowane w czterech regionach Polski: Centrum-Lubelszczyzna (Warszawa); Wielkopolska-Ziemia Lubuska, Dolny Śląsk (Poznań); Małopolska-Podkarpacie-Bieszczady, Górny Śląsk (Kraków) oraz Pomorze-Kujawy, Mazury-Warmia-Suwalszczyzna-Podlasie (Sopot). Na każde ze spotkań zapraszani są szefowie kuchni z poszczególnych regionów, reprezentujący restauracje, które znalazły się w ostatniej edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2017. Wśród zaproszonych są też restauracje, które aktualnie wizytują inspektorzy Gault&Millau i które mają szansę znaleźć się w przewodniku na rok 2018. Samo zaproszenie na Tour jest już dla szefów kuchni wyróżnieniem i dowodem uznania.

Misją marki Gault&Millau i jednocześnie ideą Gault&Millau Tours jest stałe i kompleksowe podnoszenie poziomu kulinarnego w naszym kraju. Zależy nam, by w ten sposób integrować środowisko gastronomiczne w Polsce oraz tworzyć płaszczyznę do wymiany wiedzy i doświadczeń dających nowe perspektywy.  Bardzo ważne jest dla nas również zwrócenie uwagi na unikalny charakter kultury i tradycji danego regionu, poprzez jego kuchnię i regionalne produkty, które wykorzystują zaproszeni szefowie.


Podczas każdego z Tour’ów będą przyznawane nagrody dla najlepszych szefów w pięciu kategoriach:

  • Szef Roku
  • Szef Jutra
  • Młody Talent
  • Kobieta Szef
  • Kuchnia Tradycyjna

Każdy z nagrodzonych szefów zaprezentuje swoje sztandarowe danie. Spotkania będą się odbywały w najlepszych restauracjach regionu, a goszczący szef będzie miał przywilej zaproszenia i przedstawienia swoich sprawdzonych dostawców.

 

Więcej informacji o nadchodzących Tour’ach na profilu Gault&Millau Polska na Facebooku: https://www.facebook.com/gaultmillaupolska/

Zdjęcia: Wojciech Grzedzinski

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *