Relaks pośród natury

Hotel Anders położony jest w turystycznej miejscowości Stare Jabłonki na Mazurach Zachodnich, na szlaku wodnym Kanału Elbląskiego. Hotel mieści się nad brzegiem jeziora Szeląg Mały, w otoczeniu majestatycznych lasów, na granicy Rezerwatu Sosny Taborskiej. Malownicza sceneria, las, woda, świeże powietrze sprawiają, że jest to idealne miejsce na wypoczynek. Hasło hotelu – Naturalnie na Mazurach – znajduje wyraz w proekologicznej filozofii miejsca, cudownej przestrzeni, rozbudowanej bazie rekreacyjnej, wyśmienitej kuchni.

Hotel Anders w Starych Jabłonkach słynie z wybitnej Restauracji Pałacowej. Szczególne miejsce w menu znajdują dania regionalne inspirowane bogactwem Warmii i Mazur, jak np. szare kluski z okrasą z gęsiny w sosie maślankowym czy pierogi z sandaczem z sosem ze świeżych pomidorów i zieloną śmietaną.

Kuchnia oparta jest o zdrowe, markowe i certyfikowane produkty dostarczane przez lokalnych dostawców, np. sery z Wójtowa,  jabłka z Głotowa czy miody z „Bartnika Mazurskiego”. – Wypiekamy własny chleb na żytnim zakwasie, wykorzystujemy sok z brzozy oraz konfitury z czarnego bzu i rokitnika. Wędzonki pochodzą z własnej wędzarni, dziczyzna z lasów taborskich, a ryby z okolicznych gospodarstw rybackich. Na zimę szczególnie polecam pastrami z kaczki podane z chutneyem jabłkowym z lekką nutą kawy oraz duszoną nogę z gęsi w kwasie chlebowym z pieczonymi warzywami i sosem z podpiwka. Zima to czas, kiedy powinniśmy pamiętać o ciepłych, aromatycznych, dymnych smakach i takie też znajdują się w zimowej odsłonie menu à la carte Restauracji Pałacowej Hotelu Anders – opowiada Dariusz Struciński, szef kuchni hotelu Anders.

www.hotelanders.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *