Regionalne smaki z francuska nutką 

 Sekretem tarty – specjału kuchni francuskiej –  jest kruchy spód i farsz, które dowolnie pozwalają łączyć smaki i aromaty. To proste w przygotowaniu, ale wykwintne danie może być elegancką propozycją na romantyczną kolację lub wytrawny lunch.

 

Tarty są nowością w ofercie ABC Kuchni,  kameralnej restauracji, która słynie z autorskich, unikalnych potraw. Tu najważniejszy jest smak i zadowolenia gości, o które dba szef kuchni Krzysztof Kucharski. Królują świeże i naturalne składniki, pochodzące m.in. z upraw ekologicznych Folwarku Wąsowo.

2

Miłośnikom lekkich i sezonowych potraw, dla których jakość jest najistotniejszym walorem, ABC Kuchni proponuje tarty: z czerwoną cebulą, łososiem i szpinakiem, pasternakiem, borowikami i warzywną. Składniki tart nawiązują do Kolekcji Smaków – zestawu dla osób ceniących w sztuce kulinarnej pomysłowość, niebanalne połączenia i wyjątkowe smaki.

3

Łatwa w przygotowaniu i bardzo efektowna tarta z łososiem i szpinakiem to dobry pomysł na bezmięsny obiad. Nieco zapomniany przez lata pasternak wraca przebojem na nasze stoły. Oryginalna tarta z pasternakiem o lekko słodkawym smaku, z ekologicznych upraw Folwarku Wąsowo, zadowoli amatorów kuchni tradycyjnej i nowoczesnej.

4

ABC Kuchni proponuje kuchnię opartą na świeżych i sezonowych składnikach.

Oryginalną propozycją restauracji są tarty, których można skosztować na miejscu, w „Czwartki z tartami” lub zamówić na stronie www.abckuchni.pl.

Uzupełnieniem oferty ABC Kuchni jest Kolekcja Smaków – niezwykłe smaki i unikatowe składniki o ekologicznym charakterze czynią zestaw niezwykle atrakcyjnym dla osób ceniących niebanalne połączenia.

Zdjęcia: ABC Kuchni

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *