Mistrzowie kuchni na start!

Rusza nabór drużyn, biorących udział w konkursie kulinarnym XI Festiwalu „Śląskie Smaki”. Śląska Organizacja Turystyczna zaprasza gotujące rodziny, koła gospodyń wiejskich, uczniów szkół gastronomicznych i profesjonalnych kucharzy. 4 czerwca Rynek w Katowicach będzie najsmaczniejszym miejscem w regionie. Bądźcie tam!

W trakcie konkursowych zmagań uczestnicy przygotowują przystawkę lub deser, zupę i danie główne. To, co musi je łączyć to lokalność – ideą festiwalu jest promowanie regionalnej kuchni województwa śląskiego. – W trakcie dziesięciu poprzednich imprez odkryliśmy wiele potraw kuchni śląskiej, jurajskiej czy beskidzkiej. Cześć z nich wprowadzono do kart restauracji Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki”, dzięki czemu dziś można je zjeść na co dzień. Mam nadzieję, że i tym razem uczestnicy przygotują coś naprawdę wyjątkowego – mówi Agnieszka Sikorska, Dyrektor Biura Śląskiej Organizacji Turystycznej.

rep (80)

slaskiesmaki2-500x335

smaki_logo

Tegoroczna, już XI edycja Festiwalu, odbędzie się 4 czerwca w Katowicach. Jak co roku kucharze będą rywalizować o zaszczytny tytuł Eksperta „Śląskich Smaków” i nagrodę Złotego Durszlaka. By wziąć udział w konkursie kulinarnym trzeba wysłać zgłoszenie. Organizatorzy czekają na nie do piątku, 6 maja. Ilość miejsc jest ograniczona.

Regulamin i konkursowe zgłoszenia można pobrać z www.slaskiesmaki.pl. Magazyn SlowLife jest patronem medialnym imprezy. Zapraszamy!

Tekst i zdjęcia: materiały prasowe organizatora

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *