Kulinarne MUST HAVE

Wiosna to idealny czas na wprowadzenie kilku zmian w swoim otoczeniu. Zadbaj o to, aby Twoja kuchnia nabrała nowego wyglądu. Stała się bardziej funkcjonalna i przyjazna domownikom.

Domowa wędzarnia ok. 682 zł

Dzbanek do powolnego parzenia kawy ok. 270 zł.

 

 

Foremki do bajgli ok. 79 zł. 

 

 

 

Foremki do ciastek szklaneczki ok. 72 zł.  

Naczynie do parowańców ok. 119 zł

Wyciskacz cytrusów juicer mały ok. 55 zł

Zestaw do burgerów ok. 66 zł. 

Zestaw do Fondue miedziany ok. 489 zł.

Aranżując kuchnię, warto również pamiętać o przestrzeni na książki kulinarne. Co powinno się znaleźć na waszej kulinarnej półce? Prezentujemy Wam publikacje, które kulinarnie Was zainspirują. 

Odkryj strączki na nowo! Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku!

Ok. 59,90 zł

 

Zasmakuj w prawdziwej greckiej uczcie! Souvlaki, dalmados, pita, musaka, keftedes… Kuchnia śródziemnomorska na stałe zagościła w polskiej świadomości kulinarnej. Dzięki prostym sztuczkom George’a Calombarisa tradycyjne greckie przepisy zyskują nie tylko nową oprawę, ale i nabierają zaskakujących smaków.

Ok. 79,90 zł

 

Magdalena Nowaczewska – zwyciężczyni 5. edycji „MasterChefa” –  gotuje z miłością i pasją, a przygotowując potrawy, kieruje się zmysłami: wzrokiem, węchem i smakiem. Fascynacja kuchnią zaczyna się od prostego produktu, a kończy na świeżych ziołach, bez których nie wyobraża sobie swoich dań. Nic więc dziwnego, że  książka to bogactwo barw, aromatów i smaków.

Ok. 49,90 zł

„Schronisko smaków. Moja góralska kuchnia” to połączenie przepisów na dania doprawione góralszczyzną oraz albumu o kulturze Podhala – wczoraj i dziś. Magda Gessler zabiera czytelników w podróż po pełnej barw i smaków tradycji regionu Tatr.W książce „Schronisko smaków. Moja góralska kuchnia” gwiazda „Kuchennych rewolucji” opowiada czytelnikom o swojej pierwszej wyprawie do Zakopanego zimą 1961 roku. Wówczas nie było pod Tatrami tłumów turystów i dzisiejszego zgiełku, a po Krupówkach można było spacerować spokojnie i bez pośpiechu. A kiedy Magda Gessler – wówczas kilkuletnia dziewczynka – pierwszy raz spróbowała oscypka i innych tradycyjnych góralskich przysmaków, zrodziła się w niej myśl, że wspaniale byłoby mieć własną restaurację. Kilkadziesiąt lat później zrealizowała swoje marzenie i otworzyła restaurację Schronisko Smaków w Bukowinie Tatrzańskiej – samym sercu Tatr. W menu Magda Gessler połączyła kulinarną tradycję Podhala z tym, co przywiozła w polskie góry ze świata. Wszystko doprawiła miłością do tego niezwykłego regionu Polski i ich mieszkańców.

ok. 45,99 zł

Książka „Na noże” to połączenie pikantnych sekretów produkcji popularnego serialu stacji TVN z przepisami na pyszne dania prosto z ekranu. To lektura dla wszystkich, którzy pragną gotować smacznie i wyjątkowo, a zainspirowani serialem postanowili zostać gwiazdą w swojej kuchni.

W serialu „Na noże” (TVN) wszystko kręci się wokół gotowania, podobnie jest w książce o tym samym tytule. Czytelnik znajdzie w niej zarówno tajniki powstawania produkcji, czyli wszystko o serialu od kuchni, ale też przepisy na finezyjne i oryginalne dania, które przygotowywali bohaterowie, szefowie kuchni – Jacek i Darek.

ok. 45,99 zł

Zdjęcia i teksty: materiały prasowe organizatora

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *